hippOffice on Made in Vlaams-Brabant

LANDEN – Bart Loyaerts, zaakvoerder van het Landense HippOffice, wil ondernemingen en organisaties in de gezondheidszorg aan bacterievrije en virusvrije vergader-en recoveryruimtes helpen door gebruik te maken van…zichtbaar blauw licht én een titanium dioxide coating. 

 

Loyaerts is met zijn zaak HippOffice (2017°) in België en Luxemburg agent voor een Litouwse en een handvol Scandinavische kantoorinrichters en interieurwinkels. Vorig jaar ging Bart in zee met het Finse Vetrospace, specialist in akoestische pods voor kantoren, openbare ruimtes en ziekenhuizen.

Zichtbaar blauw licht 

Vetrospace maakt  en houdt z’n producten veilig en gezond met onschadelijk zichtbaar blauw licht. “De ruimtes kunnen zonder angst voor besmetting gebruikt worden voor business doeleinden of als recovery room in de gezondheidszorg”, zegt Bart. Moet je dan de hele dag in zichtbaar blauw licht werken?

Titanium dioxide 

“Neen, in de pod is een bewegingssensor geïntegreerd. Als een aanwezige een beweging maakt zal wit LED-licht de ruimte verlichten. Is er een tijdje geen beweging in de pod, dan zal blauw licht de ruimte vullen. Dat licht elimineert niet alleen bacteriën maar is ook virusdodend via de behandeling van de binnenruimte met een titanium dioxide coating. Onder ultraviolet (UV) licht heeft titanium dioxide een sterk oxidatieve werking en kan daarom worden gebruikt als desinfectiemiddel”, luidt het.  De Finnen zuiveren de lucht in hun pods op cleanroom niveau en een CO2 sensor stuurt de ventilatie zodat je gespaard blijft van hoofdpijn door lang in een afgesloten ruimte te werken.

Test 

De Vlaamse overheid test momenteel in het VAC in Hasselt een Vetrospace Groupspace. De pods kunnen door de klanten worden geconfigureerd in functie van hun noden. De levering van de desinfecterende pod neemt tussen 2 en 8 weken in beslag.

Write a comment

Comments: 0